Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

2022, Otsailak 10

Euskadiko bi gaztak domina lortu dute World Cheese Awards nazioarteko lehiaketan

Oviedon International Cheese Festival ospatu zen, nazioarteko urteko gastronomia-ekitaldirik garrantzitsuena, gazta duena protagonista nagusi bezala.

Ekitaldi honen baitan, World Cheese Awards lehiaketa ospetsuaren 33. edizioa ospatu zen. Bertan, Euskadiko bi gaztak “Super Urrea” domina bana jaso zuten.

Saritutako gaztak Karrantzako TGT gaztandegiko Saroi Unaiak gazta, Eusko Label esnearekin egina; eta Arabako La Leze gaztandegiko Idiazabal gazta, World Cheese Awards-en beste domina batzuk lortuak zituena, azkena Bergenen (Norvegia) 2018ko edizioan.

World Cheese Awards-eko munduko gazta hoberenaren saria Olavidia ahuntz gaztak irabazi du Guarromango (Jaén) “Quesos y Besos” gaztandegikoa.

Munduko gazta lehiaketarik garrantzitsuenean nazioarteko 4.078 gaztak hartu zuten parte eta hoietatik 62 gazta Euskadikoak izan dira.

Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikagaien Politikako sailburuordea, Bittor Oroz, Oviedora joan zen gaztaren inguruko azoka honetan parte hartzen ari diren Euskadiko Elikagai Kateko ordezkariei babesa ematera, ekoizleak eta bertako gaztak plateren osagai gisa erabiltzen dituzten gastronomia-arloko profesionalak.

International Cheese Festivalen ardatzak biodibertsitatea, iraunkortasuna, nazioartekotzea eta berrikuntza dira, esne eta gazta sektorearen garapena bultzatzeko, ekoizleen eta erosleen arteko harreman komertzialak sustatuz.