Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

2019, Urriak 29

Nekazaritza produktuen kalitatea bereiztua izan zen Gernikako urriko azken asteleheneko azokan

Urriko azken asteleheneko azoka egin zen Gernikan. 331 postuk Euskadiko baratzen produktu hoberenekin parte hartu zuten ekitaldian.

Azoka Euskal Herrian ezagunenetako bat da, bere tradizioagatik eta nekazaritzako produktuen garrantzia eta kalitateagatik. Han egon ziren Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikagaien Politikako sailburuordea, Bittor Oroz, Nekazaritza eta Abeltzaintza zuzendaria, Jorge Garbisu, eta Elikagaien Kalitate eta Industrien zuzendaria, Peli Manterola.

Aurten postuak horrela banatu dira: 45 gazta saltzaile, 43 barazkienak eta 16 txakolinarenak

Aurten postuak horrela banatu dira: 45 gazta saltzaile, 43 barazkienak eta 16 txakolinarenak. Era berean, 29 postu egongo dira euskal ogi eta pastelak saltzen, 11 kontserba, 16 makineria, 7 postu frutekin eta beste 5 stand eztia saltzeko, eta 5 postu eztia, 5 sagardoa, 7 erroskillak, 3 esnekiak, 3 loreak eta 7 pateak saltzeko, beste 15 hainbat jardueretarako eta 50 artisau izan dira.

Gaurko jardunaldian ere hainbat lehiaketa egin ziren: barazkiena, frutena, landare edergarriena, txakolinarena, eztiarena eta gaztana. Epaimahaiari dagokionez, euskal nekazaritzaren sektoreko teknikari kontrastatuek osatu dute.

Halaber, gazta dastaketan, sukaldeko profesional ospetsu hauek hartuko dute parte: Aizian jatetxeko Josemi Olazabalaga; ETBko Txoriene programako Zigor Iturrieta; Zarate jatetxeko Iofre; Daniel Garcia Zortziko jatetxekoa; Iñigo Ordorika Zallo Barri jatetxekoa; Neskutz Aranzabal Zallo Barri jatetxekoa; Ricardo Perez Yandiola jatetxekoa, Sergio Ortiz De Zarate Zarate Jatetxekoa, Txemi Arrizabalaga Aisia Jatetxekoa, eta Ana Martin enologoak.