Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

2019, Maiatzak 28

Artzaintza eta Gaztagintza etorkizuneko ofizio dira berrikuntza eta teknologia erablitzen baditugu

Arantxa Tapia sailburuak Ordiziako Artzain Egunean elkartutako profesionalei bisita egin zien, eta aitortzarako eguna dela azpimarratu zuen.

Sailburuak gogora ekarri zituen elikadura kate osoan lanean aritzen diren 100.000 profesionalak, lehen sektoretik hasita, industria transformatzailea, ostalaritza, salmenta, gastronomia eta abar luzea kontutan hartuz.

Arreta gainera bi ogibidetan jarri zuen Tapiak: artzain tza eta gaztagintza

Arreta gainera bi ogibidetan jarri zuen Tapiak: artzain tza eta gaztagintza. Garai bateko ofizioak direla esan ohi da, baina “artzaintza eta gaztagintza etorkizuneko ogibide aldarrikatu eta aitortu” ditu sailburuak bere adierazpenetan eta gaineratu du gainontzeko sektoreetan bezala, artzain ek eta gaztagileek euren iraultza propioa egin dutela, Berrikuntza eta teknologia berriak erabiliz modernizazioari ekin diotela eta etorkizuneko ogibideak bilakatu direla.

Formazioari buruz ere aritu zen Ekonomiaren Garapen eta Azpiegitura sailburua eta nabarmendu du dagoeneko 22 urte daramatzala Artzain Eskolak lanean eta urte guzti hauetan 278 artzain prestatu eta sektoreratu direla.

Ordiziako Artzain Eguna
Ordiziako urteko lehen ezohiko feria da ospatzen ari zena. Artzain Eguna esaten zaio eta gazta eta artzain ak dira protagonista nagusiak.

Ohi bezala, 2000 ardi-buruk Ordiziako kaleak zeharkatu dituzte eta Idiazabal gaztaren denboraldi berriaren aurkezpena egin zen. Lehen gazta-moztea Aizpea Oihaneder Donostiako Xarma Cook & Culture jatetxeko sukaldariak egin zuen. 2018ko Erregulartasun Sariak ere banatu dira, eta Joseba Insaustik Otaza gaztarekin eta Goiburu Gaztaindegia izan ziren sarituak.

Ordiziako Udalak antolatu du ohi bezala Artzai Eguna eta laguntzaile izan ditu Gipuzkoako Latxa Ardiaren Elkartea ELE, Lurgintza, Idiazabal Jatorri Izendapena eta Ordiziako Idiazabal Gaztaren Kofradia.