Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

2019, Urtarrilak 29

Diego Guerrero, Andoni Luis Aduriz eta Eneko Atxa euskal sukaldariek menu bat sei eskutara eskaini zuten, Euskadiko Txakolina protagonista zela

Madrileko DSTAgE jatetxean Diego Guerrero, Andoni Luis Aduriz eta Eneko Atxa euskal sukaldariek eskaini zuten afarian Euskadiko Txakolina izan zen protagonista.

Bertan ziren Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Politikako sailburuorde Bittor Oroz eta Kalitate eta Elikadura Industrien zuzendari Peli Manterola, biak ere Eusko Jaurlaritza ordezkatzen, eta, gainera, Txakolinaren hiru Jatorrizko Izendapenen ordezkariak ere bertaratu ziren.

“Txakolinaren Izarrak” izenpean, 3 euskal sukaldariek sei eskutara egindako menua eskaini zuten, Getaria, Bizkaia eta Arabako Jatorrizko Izendapenetako mahats mota desberdinekin egindako zazpi ardorekin lagunduta. Sukaldaritza esperientzia horrek agerian uzten du zergatik lortu duen txakolinak ardo zuri onenen sailkapenean gora egitea eta lehen postuetara iristea eta bere kalitate bikainari esker mundu osoko mahairik exijenteenak konkistatzea.

Modernitateak, gustu orekatuak, usain garbiak, fruitu gustuko ukitua, Kantauriko haize leunak eta aldaera autoktono hori hartzen duen paisaiaren berdetasunak izan dira inspirazio iturri hiru sukaldari abangoardistentzat, menu aparta sortzeko une errepikaezin batean.