Gipuzkoako 11 jatetxek egin dute lehen topaketa gastronomikoa, irailaren 20an Hemendik Hona proiektuaren baitan
, Noticias de Gipuzkoa egunkariak bultzatuta, Euskadiko lehen sektoreko kide guztiek egiten duten lana ikusarazteko eta horren balioa agerian jartzeko.
Hemendik hona egitasmoak Eusko Jaurlaritzaren Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Politikako sailburuordetzaren babesa dauka
Hemendik hona egitasmoak Eusko Jaurlaritzaren Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Politikako sailburuordetzaren babesa dauka, izan ere, Bittor Oroz sailburuordeak azpimarratu duenez, oso ekimen interesgarria da, Eusko Jaurlaritzak ezarri dituen helburuekin bat datorrena, EAEko nekazaritzako elikagaiak sustatzeko estrategiaren barruan, zeina Euskadiko Gastronomia eta Elikaduraren Plan Estrategikoan jasota baitago. “Ezinbestekoa da gure lehen sektorea babestea horrelako proiektuen bitartez. Gure gastronomia eta elikadura sustatu behar ditugu, bereziki gure bertako produktutik tira egiten duena, izan ere, gainera, iraunkortasuna hobetzen laguntzen du, balio bikaineko proposamen turistikoa da, eta ondare kultural, paisajistiko eta gastronomikoa kontserbatzen du”.
Hemendik Hona egitasmoan parte hartuko duten 11 jatetxeak dira:
Bera Bera jatetxea. Donostia
Danako Jatetxea. Irun (Bidasoa)
Carmen Jatetxea. Lezo (Oarsoaldea)
Iparragirre Sagardotegia. Hernani (Buruntzaldea)
Botarri jatetxea. Tolosa (Tolosaldea)
Dolarea Jatetxea. Beasain (Goierri)
Bidezar Taberna. Zumarraga (Urola Garaia)
Mikel Uria Jatetxea-Abaraxka. Azkoitia (Urola Erdia)
Beheko Plaza erretegi jatetxea. Zumaia (Urola Kosta)
Belaustegi Baserria Jatetxea. Elgoibar (Debabarrena)
Sirimiri Jatetxea. Bergara (Debagoiena