Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

2018, Ekainak 28

Digitalizazio adimendunari buruzko “Smart Country 4.0” ikastaroa

HAZI fundazioak, Symbiolab-ek eta IBM-ek antolatuta, Azti, Neiker eta Basque Culinary Center-ekin lankidetzan, Euskal Herriko Unibertsitateko Udako Ikastaroen esparruan,

“Smart Food Country 4.0 Euskadiko elikagaien balio-katearen digitalizazio adimenduna” topaketa egin da Donostiako San Telmo Museoan.

HAZI fundazioko informazio-sistemen eta laguntza instituzionalaren unitateko zuzendaria den Goio Manrique, IBM Espainia, Portugal, Grezia eta Israeleko teknologia eta berrikuntzako zuzendaria den Elisa Martín Garijo eta Symbiolab-eko zuzendaria den Luis Rico Bidarte arduratu dira topaketa gidatzeaz.

Smart Food Country 4.0 (Euskadiko elikagaien balio-katearen digitalizazio adimenduna) agente, tresna eta proiektu teknologikoz osatutako ekosistema bat da, eta datuak eskuratu eta adimen kognitibo konputazionalaren bidez aztertzen ditu. Aukerak identifikatu eta estrategiak garatzen ditu, Euskadiko elikagaien sektorean berrikuntza eta lehiakortasun iraunkorra eta iraunarazia sustatzeko.

Helburu nagusiak honako hauek dira:

Ekintzailetza teknologikoa sustatzea
Fluxu berriak deskubritu eta dinamika adimendunak sortzea
Elikagaien balio-kate osoa txertatzea
Abangoardiako teknologiak garatu eta aplikatzea
Sektore arteko lankidetza-dinamikak sortzea