Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

Segurtasuna elikaduran

2018, Ekainak 26

Batzordea bildu da 10 finalistak aukeratzeko Basque Culinary World Prize 2018ra aurkeztu diren 140 hautagaien artean

Basque Culinary World Prizeko batzorde teknikoa Basque Culinary Centerren bildu zen, Donostian, Basque Culinary World Prize 2018ko 10 finalistak hautatzeko.

Sari berezi eta global hori Eusko Jaurlaritzak eta Basque Culinary Centerrek ematen dute, Euskadi-Basque Country estrategiaren baitan, eta zenbait alorretan (besteak beste, berrikuntzan, teknologian, ingurumenean, osasungintzan, elikagaigintzan eta garapen sozial edo ekonomikoan) ekimen eraldatzaileak dituzten sukaldariak saritzea du xede.

Irabazlea nor den uztailaren 24an jakinaraziko da Modenan

Ateak itxitako bileran, nazioarteko adituek 42 herrialdetatik iritsitako 140 hautagaitzak ebaluatu dituzte. Kopuru horiekin, beraz, gainditu egin dira aurreko edizioetako datuak, hala parte-hartzaile kopuruari nola horien jatorrizko herrialdeei dagokienez.

Hamar finalistak aukeratzeko oinarri gisa, nominatutako proiektuek gizartean duten inpaktuaren irizpidea erabili du batzorde teknikoak. Hamar finalisten izenak uztailaren 2an emango dira ezagutzera, Enrique Olvera chef mexikarraren Cosme jatetxean izango den ekitaldi batean, New Yorken.

Honako hauek dira aurtengo edizioko batzorde teknikoaren kideak: F. Xavier Medina, Antropologia Sozialeko doktorea eta UNESCOren «Elikadura, kultura eta garapena» katedraren zuzendaria; Jorge Ruiz Carrascal, Kopenhageko Unibertsitateko Elikagaien Zientzien Departamentuko katedraduna; Pia Sörensen, Harvardeko Unibertsitateko Ingeniaritza Kimikoko eta Material Aplikatuetako goi-irakaslea eta bertako Zientzia eta Sukaldaritza programako zuzendaria; Carlos Zamora, sukaldari, enpresaburu eta aholkulari espainiarra (2016ko BCWPeko nominatua) eta Iñaki Martínez de Albéniz, Soziologiako doktorea eta Euskal Herriko Unibertsitateko irakaslea (EHU).

Hirugarren ediziora iritsita, Basque Culinary World Prizek chef-belaunaldi berri baten lana goraipatu nahi du, gastronomiaren indar eraldatzailearen eredu baitira. Sariaren irabazleak 100.000 euro jasoko ditu gastronomiaren ahalmen eraldatzailea islatzen duen bere hautazko proiektu batera bideratzeko.

Bittor Oroz, Eusko Jaurlaritzaren Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Politikako sailburuordeak esan duenez:
«Hirugarren edizio hau beharrezkoa da Basque Culinary World Prizek sustatu nahi dituen balioak indartzen jarraitzeko: kalitatea, bikaintasuna, konpromisoa eta eraldaketarekiko bokazioa. EUSKADI-BASQUE COUNTRY estrategia integralaren esparruan, sari honek Euskadiri lagundu dio gastronomiaren alorreko bikaintasunaren erreferente izaten jarraitzen, eta bidea ematen digu munduaren aurrean bizi-kalitatea eta gizarte-kohesioa dituen herrialde gisa aurkezteko, lurralde berritzaile eta lehiakor gisa.»