Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

2018, Maiatzak 29

UPV/EHUk Espazio Gastronomikoen Diseinurako Espezializazio titulua aurkeztu du

Gastronomia Euskadin bizitzen ari den gorakadaren baitan, UPV/EHUko Arkitektura Goi Eskola Teknikoak, Donostian, ikaskuntza-eskaintza zabaldu eta Espazio Gastronomikoen Diseinurako Espezializazio titulua eskainiko du.

Graduondoko berri hori diseinu, arkitektura, ingeniaritza eta interiorismo sektoreetako profesionalei zuzendutakoa da, eta ostalaritzaren eta gastronomiaren alorrak ditu ardatz. Horren helburua da ekonomiaren sektore horren ezagutza osatzea, ingurune gastronomikoei dagokienez diseinua, funtzionamendua eta materializazioan lehiakortasuna maila handiagoa lortzea nahi duten profesionalentzat. Hortaz, aurretiazko esperientzia duten edo gradua lortu berri duten profesionalei zuzenduta dago. Ikastaroak irakaskuntza, eraikuntza eta diseinuaren alorreko profesionalak izango ditu, kontzepturik zabalenean, baita sukaldaritza-artean espezialista nabarmenak direnak ere. Azken horiek funtsezko osagai eskainiko diote titulu berriaren programari, espazio gastronomiko garaikideen espazio, funtzio eta diseinu mailan berariazko beharrizanetan sakontzeko.

UPV/EHUko Espazio Gastronomikoen Diseinurako Espezializazio titulua aurkeztu da Donostiako Arima Hoteleko Misura Jatetxean, eta bertan parte hartu dute Juan José Arrizabalaga UPV/EHUko Arkitektura Goi-mailako Eskola Teknikoko zuzendariak; Pelli Manterola Eusko Jaurlaritzaren Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Politikako sailburuordetzako Kalitatea eta Elikadura Industrietako zuzendariak; Antton Tomasena Gipuzkoako Foru Aldundiko Berrikuntza eta Nazioartekotzako zuzendari nagusia; Xabier Hualde Donostiako Sustapen lurralde-kooperaziorako eta Europako proiektuetarako teknikariak; Luis Irizar Luis Irizar Sukaldaritza Eskolakoak eta Urkiri Salaberria Sukaldaritza Ondare Immaterialean adituak.