Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

Sentsibilizatzea

2014, Urriak 29

Eusko jaurlaritzak bertako produktuak sustatu zituen Gastronomikan

Joan den urrian San Sebastian Gastronomika – Euskadi Basque Country batzarraren edizio berria egin zen Donostiako Kursaal jauregian.

Europako mailan garrantzi handieneko gastronomia-ekitaldia izateaz gain, Gastronomikak Euskadiko elikagaiak nazioartean ezagutarazteko aukera ere ematen du. Eusko Jaurlaritzak gune bat koordinatu zuen eta han hainbat euskal enpresak izan zuen presentzia. Orobat, Euskadiko Kalitateko Elikagaiak merkaturatzera eta sustatzera bideratutako hainbat jarduera paralelo kudeatu zituen.

Nekazaritza, Arrantza eta Elikagaien Politika sailburuordea, Bittor Oroz, inaugurazio-ekitaldira bertaratu zen. Azpimarratu zuenez, «hiru egunez, munduko gastronomiaren alorreko erakustoki bihurtzen da Donostia eta funtsezkoa da ekitaldira Euskadiko nekazaritza- eta arrantza-sektoreko produktua ekartzea; izan ere, lehen mailako kalitate-estandarrak ditu».

Jarduera paraleloak: Euskadiko Kalitateko produktuen artea eta dastatzea

Asteartean, urriaren 7an, arratsaldeko 18:30ean, Mikel Garaizabal enologo eta sommelierrak eta bere artista-taldeak zuzendutako dastatzea egin zen. Euskadiko produktuen dastatze-ikuskizun berritzaile eta entretenigarria eskaini zuten. Euskadiko Kalitateko produktuak –txakolinak, Arabako Errioxako ardoak, sagardoa, olioak, jakiak– dastatu ziren, askotariko arte-diziplinekin elkarturik; hala nola, zuzeneko antzezpena, musika, pintura edo poesia.

Enologo eta sommelierrak elikagai bakoitzaren bertuteak deskribatu ahala, bertaratutakoak dastatuz joan ziren, artistek jaki horri buruz duten ikuspuntua zuzenean interpretatzen zuten bitartean. Abeslariak hainbat abesti abestu zituen, margolariak une horretan dastatzen ari zen produktuaren inguruko murala margotzen zuen, antzezleek euskal elikagaiekin zerikusia zuten istorioak antzeztu zituzten eta poetak bost zentzumenei —usaimen, dastamen, ukimen, ikusmen eta entzumenari—lotutako poemak interpretatu zituen.

Enpresa partaideak

1. BERARTE VIÑEDOS

2. CORPA

3. RIVO DE MORETA

5. MIGUEL ANGEL MURO UPATEGIA

6. SARRIEGUI PATATAK

7. HIRUZTA TXAKOLINDEGIA

8. OLAÑETA EUSKAL LIKORE-FABRIKA

9. HOBEA (OVO 12 S. COOP)

10. SAGARKIDE

11. IBARRAKO PIPARRA S.COOP

12. ADUR TXAKOLINA

13. COMPAÑON ARRIETA

13. INTRISA

15. PETRITEGI

16. KONTSERBAGILE ELKARTEA

17. ZUDUGARAI TXAKOLINDEGIA

18. GAILUR UPATEGIAK

19. LUMAGORRI

20. AXPE SAGARDOTEGIA

21. TEALAND

22. ZARAKIBU – ECOCHIPS

23. ARROLAN OLIOA

24. VARAL UPATEGIAK ETA MAHASTIAK

25. SEÑORIO DE ASTOBIZA UPATEGIA