Albisteak

Ardogintzaren sektoreko 60tik gora euskal enpresa Prowein azokaren hogeita bosgarren edizioan

ProWein Ardo eta Edari alkoholdunen Nazioarteko azoka egin da Alemaniako Düsseldorf hirian; mahastizaintza eta ardogintzaren sektorerako mundu mailan egiten den ekitaldirik garrantzitsuena da azoka hori.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskal nekazaritzako elikagai produktuak Estatu Batuetako eta Japoniako mugak zabaltzen ari dira, Caprice proiektuari esker

Europako Komisioaren programaren lema da “Disfrutatu, Europakoa da”, Komunitate Ekonomikoko elikagai produktuak herrialdeetan sustatzeko eta nekazaritza elikagaien sektoreko enpresei merkatu berriak aurkitzen laguntzeko.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Eusko Jaurlaritzak, ostatuen kalitatea bermatzeko helburuan Nekatur babesten du, horrela, landa garapena eta turistikoa bultzatuaz

Nekatur Euskadiko Nekazalturismo eta Landa etxeen elkarteak urteko batzarra egin zuen bere bazkideekin Ortuellako Meaztegi Golfen instalazioetan, Bizkaian, eta Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Politikako sailburuorde Bittor Orozek parte hartu zuen bertan.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Neikerek Labore Estentsiboen Berrikuntza eta Transferentziari buruzko 2019 GENVCE VII. Jardunaldi Nazionalak hartuko ditu

Neiker-Tecnalia, Nekazaritza Ikerketa eta Garapenerako Erakundeak, GENVCE-Zereal aldaera berriak ebaluatzeko Taldearekin eta Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioarekin batera, Labore Estentsiboen Berrikuntza eta Transferentziari buruzko 2019 GENVCE VII. Jardunaldi Nazionalak hartu ditu.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Artzain Eskolak berrikuntza pedagogiko eta metodologikoari ekin dio datozen ikasturteetan kalitate handiagoko prestakuntza eskaintzeko

Artzain Eskola artzainak prestatzeko azken ikasturtearen klausura ekitaldia egin zuen  Arantzazuko Gomiztegi baserrian, eta 8 gazteri diploma eman zaie. Guztiek jaso dituzte artzain profesional moduan egiaztatzen dituzten diplomak eta makilak.

Gehiago irakurri...

Albisteak

HARAGIren antolatzaileak Tolosan elkartu ziren topaketaren lehen urratsak finkatzeko

T

Olatz Peon Tolosako alkatea, Joxe Mari Aizega, Basque Culinary Center-eko zuzendaria eta Asier Arrese HAZI Fundazioaren zuzendaria izan ziren elkartu

Gehiago irakurri...

Albisteak

Guardian egingo da ardoaren marketineko, enoturismoko eta gastronomiako aditu ikastaro aitzindaria, maiatzetik aurrera

Maiatzetik uztailera bitartean ardoaren marketineko, enoturismoko eta gastronomiako aditu ikastaroa egingo da Arabako Errioxako Guardia herrian, eta ikastaroaren aurkezpena egin da Guardiako Kuadrillaren egoitzan.

Gehiago irakurri...

Albisteak

TGT-Lacteos de Karrantzak zonaldearen biziberritzea sustatuko du, 20 milioi euroko inbertsioa eginda eta 90 lanpostu sortuta

TGT talde katalana liderra da gazten aukeraketan eta salmentan Europako merkatuan, eta Udalaren jabetzakoa den Karrantzako Artisauen Lantegi zaharraren instalazioetan kokatzen den enpresa kudeatuko du.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Eusko Jaurlaritzak bisita batzuk egiten hasi da Enkarterrialden, Tolosaldean eta Arabako Mendialdean, landa-garapeneko proiektuak zuzenean ezagutzeko.

Finantziazio publikoarekin Euskadin egiten ari diren landa-garapenerako ekintzak ezagutzeko eta nabarmentzeko, Eusko Jaurlaritza, Landa Garapenerako Elkarteekin lankidetzan, bisita batzuk egiten hasi da EAEko eskualde guztietan

Gehiago irakurri...

Iraila 2019
A A A O O L I
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Buletina