Albisteak

Artzaintza eta Gaztagintza etorkizuneko ofizio dira berrikuntza eta teknologia erablitzen baditugu

Arantxa Tapia sailburuak Ordiziako Artzain Egunean elkartutako profesionalei bisita egin zien, eta aitortzarako eguna dela azpimarratu zuen.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Berdelaren egungo kuotak bere horretan uzteko arrantza sektoreak egiten duen eskaera babestuko du Eusko Jaurlaritzak

Ekonomiaren Garapen eta Azpiegitura sailburua Arantxa Tapia, eta Arrantza eta Akuikultura zuzendaria Leandro Azkuek bilera egin zuten Euskadiko baxurako eta itsasertzeko arrastreko arrantza sektoreko ordezkariekin.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Sagarrondoaren barietate autoktonoak, labore askotarikotasunari eusteko eta kalitate bereziko bertako produktuak bultzatzeko

Neiker-Tecnalia sagarrondoaren barietate autoktonoak identifikatzen eta ebaluatzen ari da, labore askotarikotasunari eusteko eta kalitate bereziko bertako produktuak bultzatzeko.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Eusko Jaurlaritza, beste urte batez, Bermeoko Arrain Azokan izan da

Eusko Jaurlaritzako Bozeramaile eta Gobernantza Publiko eta Autogobernuko Sailburu Josu Erkoreka XXV. Bermeoko Arrain Azokaren inaugurazio ekitaldian izan zen.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Animalien elikaduraren sektoreko Euskadiko establezimenduen erregistroa eta kontrola arautuko ditu Eusko Jaurlaritzak

Ekonomiaren Garapeneko eta Azpiegituretako sailburu Arantxa Tapiak proposatuta, Eusko Jaurlaritzako Kontseiluak Animalien Elikaduraren sektorearen Erregistro eta Kontrol Ofizialari buruzko Dekretua onartu du.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Haragia eta txingarra protagonista Haragi Nazioarteko Topaketaren II. Edizioan

Yilmaz Öztürk, Carolina Carrile, Isidora Díaz, Diego Pérez Sosa eta Xesc Reina dira, HARAGI, Txingarraren eta Haragiaren Nazioarteko Topaketaren bigarren edizioak bilduko dituen izen propioetako batzuk. Maiatzaren 9tik 12ra ospatuko da, Tolosan eta Basque Culinary Centerren.

Gehiago irakurri...

Albisteak

7 milioi kilo inguru antxoa deskargatu dira Euskadin, kanpaina hasiera intentsuan

Getarian “Antxua Eguna” ospatzen zen egunean, antxoa kanpainaren hasierako datuak ezagutarazi ziren, eta, jakinarazi dutenez, 7.000 tona antxoa iritsi ziren Euskadiko portuetara eta batez beste 1,23 euroan saldu da antxoa kiloa.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Jakitea sariak banatu dira bertako produktuak eta betiko sukaldaritza sustatzen duten Gipuzkoako jatetxeei esker ona adierazteko

Jakitea Gipuzkoako sukaldarien elkarteak bere urteroko sariak banatu zituen Donostiako Bera Bera jatetxean ospatu zen ekitaldian.Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikagaien Politikako sailburuordeak, Bittor Orozek, parte hartu zuen eta “Km0: Bertako Produktuarekin Lan Egiten duen jatetxeari saria” ematen zion Hernaniko Iparragirre sagardotegiari.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadiko kalitateko elikagai eta edarien 64 enpresak Madrilgo Gourmets Azokan parte hartu dute haien produkturik berritzaileenekin

Euskadiko kalitateko elikagai eta edarien 64 enpresak haien produkturik berritzaileenak erakutsi dituzte Gourmets Azoka 2019an, Europan egiten den gourmet produktuetan espezializatutako nazioarteko azoka bakarrean, zeina Madrileko IFEMAko azoka gunean egin baita, apirilaren 8tik, astelehena, 11ra bitartean, osteguna.

Gehiago irakurri...

Uztaila 2019
A A A O O L I
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Buletina