Albisteak

LABe – Digital Gastronomy Lab, gastronomiaren arloko berrikuntza teknologikora bideratutako espazioa, inauguratu da Donostian

LABe - Digital Gastronomy Lab-ek ireki ditu ateak Tabakalerako prisman, Donostian.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Basogintzaren eta egurraren erronkak Euskadin

Euskadiko Egurraren Elkarteak Baskegur Eguna ospatu zuen “Gure Basoak, Gure Zura, Gure Etorkizuna” lemapean.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Garagardo artisauaren artea ulertzeko gakoak aztertu dira EHUko Udako Ikastaroetan

Eusko Jaurlaritzako Elikagaien Kalitate eta Industrien zuzendariak, Peli Manterolak, hasiera eman zion Donostiako Miramar Jauregian egin den “Craft Beer Revolution: garagardo artisauaren artea ulertzeko gakoak”

Gehiago irakurri...

Albisteak

Nekazaritza, arrantza, elikadura eta baso sektoreetan ikerketak eta garapen teknologikoak egiteko bekak izango dituzte 21 gaztek

Arkautiko nekazaritza instalazioetan egin zaien harrera eta ongietorria Eusko Jaurlaritzak emandako bekei esker nekazaritza, arrantza, elikadura eta baso sektoreekin lotutako arlo zientifiko eta enpresarialetan prestakuntza zabalagoa eskuratuko duten 21 ikertzaile eta teknologoei.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadik jada ekoizten ditu muskuiluak Mendexako Akuikulturako Parkean

Iñigo Urkullu lehendakariak eta Ekonomiaren Garapen eta Azpiegituretako sailburu Arantxa Tapiak bisitatu zuten Mendexako akuikulturako ekoizpenerako itsasoko poligonoa.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Aurkeztu da Landaren eta Itsasertzaren Garapenari buruzko Legearen aurreproiektua

Aurkeztu zaie Euskadiko landa inguruneko eta sektoreko eragile guztiei Landaren eta Itsasertzaren Garapenari buruzko Legearen aurreproiektu proposamena.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Anthony Myint sukaldari estatubatuarrak irabazi du 2019ko Basque Culinary World Prize saria

Antony Myint sukaldariak irabazi du 2019ko Basque Culinary World Prize saria, gastronomia gizarteak dituen erronkarik premiazkoenetako bati, hau da, klima aldaketari aurre egiteko motor gisa erabiltzeagatik.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Europako hamar start-up Euskadiko EIT Food patzuergo europarraren enpresa azeleragailura ailegatu dira

EIT Food patzuergo europarrak Bizkaiko Zientzia eta Teknologia Parkean duen egoitzak, aste honetatik aurrera, Europako enpresa azeragailu bat hartuko du.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Proiektu soziokulturalak landa garapenerako

Eusko Jaurlaritzak Ekonomiaren Garapen eta Azpiegitura sailburuaren agindua onartu du. Horren bidez, Euskal Autonomia Erkidegoko landa eta itsasertzeko eremuak dinamizatzeko ekitaldi sozialak sustatzeko laguntzak deitu dira.

Gehiago irakurri...

Azaroa 2019
A A A O O L I
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Buletina