Albisteak

Bisitak Arabako Errioxako eta Busturialdeko landa-garapenerako proiektuak ezagutzeko


Eusko Jaurlaritzak, 2018an zehar, landaren eta itsasertzaren garapenerako 15 proiektu lagundu ditu diruz Busturialdean eta 28 Arabako Errioxan. Hori horrela, 6 milioi eurotik gorako inbertsioak egin dituzte.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadiko Landa Garapeneko Programak (LGP) %48ko exekuzioa gainditu du, Espainiako eta Europako batezbestekoen gainetik

Euskadiko 2015-2020 LGPren Kudeaketa Agintaritzak OSOA programaren exekuzio-txostena, 2018 ekitaldiari dagokiona, igorri du Europar Batzordera.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Nekazaritza, arrantza, elikadura eta baso sektoreetan ikerketak eta garapen teknologikoak egiteko bekak izango dituzte 21 gaztek

Arkautiko nekazaritza instalazioetan egin zaien harrera eta ongietorria Eusko Jaurlaritzak emandako bekei esker nekazaritza, arrantza, elikadura eta baso sektoreekin lotutako arlo zientifiko eta enpresarialetan prestakuntza zabalagoa eskuratuko duten 21 ikertzaile eta teknologoei.

Gehiago irakurri...

Albisteak

ABRA sariak eta 2018ko uztaren aurkezpena

ABRA Arabako Errioxako Upeltegien Elkarteak “ABRA sarien eta Uztaren Aurkezpena”ren bederatzigarren edizioa antolatu zuen;

Gehiago irakurri...

Albisteak

Aurkeztu da Landaren eta Itsasertzaren Garapenari buruzko Legearen aurreproiektua

Aurkeztu zaie Euskadiko landa inguruneko eta sektoreko eragile guztiei Landaren eta Itsasertzaren Garapenari buruzko Legearen aurreproiektu proposamena.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Anthony Myint sukaldari estatubatuarrak irabazi du 2019ko Basque Culinary World Prize saria

Antony Myint sukaldariak irabazi du 2019ko Basque Culinary World Prize saria, gastronomia gizarteak dituen erronkarik premiazkoenetako bati, hau da, klima aldaketari aurre egiteko motor gisa erabiltzeagatik.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadin elkartu da Atun Tropikalaren Batzorde Interamerikarra

Uztailaren 22tik 26ra Atun Tropikalaren Batzorde Interamerikarrak bere 94. Bilera egin du Euskaldunan

Gehiago irakurri...

Albisteak

LABe – Digital Gastronomy Lab, gastronomiaren arloko berrikuntza teknologikora bideratutako espazioa, inauguratu da Donostian

LABe - Digital Gastronomy Lab-ek ireki ditu ateak Tabakalerako prisman, Donostian.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Basogintzaren eta egurraren erronkak Euskadin

Euskadiko Egurraren Elkarteak Baskegur Eguna ospatu zuen “Gure Basoak, Gure Zura, Gure Etorkizuna” lemapean.

Gehiago irakurri...

Abuztua 2019
A A A O O L I
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Buletina