Albisteak

Biomasa erabilera termikoetarako prestakuntza-jardunaldia

Iñigo Ansola Energiaren Euskal Erakundeko zuzendari nagusiak eta Peli Manterola Elikagaien Kalitate eta Industriako zuzendariak parte hartu dute “Biomasa erabilera termikoetarako” prestakuntza-jardunaldian, Gasteizko Artium Museoan.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadik bere apustua indartu egin du Suitzan, berrikuntza izateko Landa Garapenarekin lotutako euskal elikagaien Industriaren buru

Ekonomiaren Garapeneko eta Azpiegituretako sailburu Arantxa Tapia eta Kaiku enpresako lehendakari Eduardo Urrutia buru zituen euskal ordezkaritzak Emmi Taldearen egoitza nagusia bisitatu zuen.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Eusko Jaurlaritzak Euskadiko mahastizaintzako eta ardogintzako sektoreari laguntza emateko estrategia indartuko du nazioarteko merkatuaren zailtasunen aurrean

Donald Trump Ameriketako Estatu Batuetako presidenteak mahastizaintzako eta ardogintzako produktuei ezarriko dizkien zergen iragarkiak eragin duen ardura ikusita, eta, halaber, Brexitak ekarriko dituen ondorioek eragiten duten zalantza-egoera aintzat hartuta, Arantxa Tapia sailburuak, bilera izan zuen Euskadin mahastizaintza eta ardogintza sektoreko ordezkariekin.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Nekazaritza produktuen kalitatea bereiztua izan zen Gernikako urriko azken asteleheneko azokan

Urriko azken asteleheneko azoka egin zen Gernikan. 331 postuk Euskadiko baratzen produktu hoberenekin parte hartu zuten ekitaldian.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Hegaztizaintzaren sektorea Donostian biltzen da Hegaztizaintzari buruzko LVI. Symposium zientifikoa

Hegaztizaintzaren sektorea Donostian biltzen zen Hegaztizaintzari buruzko LVI. Symposium zientifikoa. Ekitaldiaren inaugurazioan Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza eta Abeltzaintza zuzendariak, Jorge Garbisuk, Gipuzkoako Diputatu Nagusiak, Markel Olanok, eta Donostiako alkateak, Eneko Goiak parte hartu zuten.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Elikaduraren inguruko berrikuntzaren azken joerak aurkeztu dituzte Bilbon Food Fashion Festival ekitaldian

Nolakoa izango da etorkizuneko elikadura? Zer rol jokatzen dute herritarrek elikadura berrikuntzan? Zer egin dezake zientziak elikadura seguruagoa, iraunkorragoa eta osasungarriagoa izan dadin?

Gehiago irakurri...

Albisteak

2019ko Basque Culinary World Prize saria eskuratu du Anthony Myintek

Donostia-San Sebastiango Tabakalerako Prisman egin zen Anthony Myint sukaldari estatubatuarrari 2019ko Basque Culinary World Prize saria emateko ekitaldia, Gastronomiaren bitartez aurre egiten baitio gizartearen erronkarik larrienetako bati: klima aldaketari, alegia.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Neiker-Tecnaliako labore ekologikoen saiakuntza esperimentaleko lursailek sektorearen bisita hartu dute

Neiker-Tecnaliak Arkautin dituen labore ekologikoen saiakuntza esperimentaletako lursailek nekazarien eta teknikarien landa bisita bat hartu zuen.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Emakumeek euskal landa eremuaren garapenean duten rola erreibindikatu zuten Durangon

Landa Eremuko Emakumeen Nazioarteko Egunaren XVI. edizioak 120 lagun inguru elkartu zitun Durangon, euren eskualdeetan garapen jasangarria eta berdintasunezkoa lortzeko esperientziak partekatzeko.

Gehiago irakurri...

Azaroa 2019
A A A O O L I
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Buletina