Albisteak

Berdelaren egungo kuotak bere horretan uzteko arrantza sektoreak egiten duen eskaera babestuko du Eusko Jaurlaritzak

Ekonomiaren Garapen eta Azpiegitura sailburua Arantxa Tapia, eta Arrantza eta Akuikultura zuzendaria Leandro Azkuek bilera egin zuten Euskadiko baxurako eta itsasertzeko arrastreko arrantza sektoreko ordezkariekin.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadi Familia nekazarien bizitza hobetzeko Hamarkadako helburuekin konprometitu da

Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Politikako sailburuorde Bittor Orozek Munduko Landa Foroak antolatutako Familia Nekazaritzaren VI. Konferentzia Internazionalaren bigarren jardunaldian parte hartu zuen.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Neikerek Labore Estentsiboen Berrikuntza eta Transferentziari buruzko 2019 GENVCE VII. Jardunaldi Nazionalak hartuko ditu

Neiker-Tecnalia, Nekazaritza Ikerketa eta Garapenerako Erakundeak, GENVCE-Zereal aldaera berriak ebaluatzeko Taldearekin eta Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioarekin batera, Labore Estentsiboen Berrikuntza eta Transferentziari buruzko 2019 GENVCE VII. Jardunaldi Nazionalak hartu ditu.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Animalien elikaduraren sektoreko Euskadiko establezimenduen erregistroa eta kontrola arautuko ditu Eusko Jaurlaritzak

Ekonomiaren Garapeneko eta Azpiegituretako sailburu Arantxa Tapiak proposatuta, Eusko Jaurlaritzako Kontseiluak Animalien Elikaduraren sektorearen Erregistro eta Kontrol Ofizialari buruzko Dekretua onartu du.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Eusko Jaurlaritzak politikak sustatzen jarraituko du familia-nekazaritzaren eskariei eta premiei erantzuteko

Iñigo Urkullu Lehendakaria, Ekonomiaren Garapen eta Azpiegituretako sailburu Arantxa Tapia lagun zuela, izan zen Familia Nekazaritzaren VI. Konferentzia Globalean.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Guardian egingo da ardoaren marketineko, enoturismoko eta gastronomiako aditu ikastaro aitzindaria, maiatzetik aurrera

Maiatzetik uztailera bitartean ardoaren marketineko, enoturismoko eta gastronomiako aditu ikastaroa egingo da Arabako Errioxako Guardia herrian, eta ikastaroaren aurkezpena egin da Guardiako Kuadrillaren egoitzan.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Jakitea sariak banatu dira bertako produktuak eta betiko sukaldaritza sustatzen duten Gipuzkoako jatetxeei esker ona adierazteko

Jakitea Gipuzkoako sukaldarien elkarteak bere urteroko sariak banatu zituen Donostiako Bera Bera jatetxean ospatu zen ekitaldian.Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikagaien Politikako sailburuordeak, Bittor Orozek, parte hartu zuen eta “Km0: Bertako Produktuarekin Lan Egiten duen jatetxeari saria” ematen zion Hernaniko Iparragirre sagardotegiari.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Guardian egingo da ardoaren marketineko, enoturismo ko eta gastronomiako aditu ikastaro aitzindaria, maiatzetik aurrera

Maiatzetik uztailera bitartean ardoaren marketineko, enoturismo ko eta gastronomiako aditu ikastaroa egingo da Arabako Errioxako Guardia herrian, eta ikastaroaren aurkezpena egin zen Guardiako Kuadrillaren egoitzan.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskal nekazaritzako elikagai produktuak Estatu Batuetako eta Japoniako mugak zabaltzen ari dira, Caprice proiektuari esker

Europako Komisioaren programaren lema da “Disfrutatu, Europakoa da”, Komunitate Ekonomikoko elikagai produktuak herrialdeetan sustatzeko eta nekazaritza elikagaien sektoreko enpresei merkatu berriak aurkitzen laguntzeko.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Sagarrondoaren barietate autoktonoak, labore askotarikotasunari eusteko eta kalitate bereziko bertako produktuak bultzatzeko

Neiker-Tecnalia sagarrondoaren barietate autoktonoak identifikatzen eta ebaluatzen ari da, labore askotarikotasunari eusteko eta kalitate bereziko bertako produktuak bultzatzeko.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Diálogos de Cocina proiektuaren zazpigarren edizioa

Diálogos de Cocina izeneko proiektu dibulgatzaileak zazpigarren edizioa ospatu du martxoaren 11n eta 12an, Donostian. Han izan ziren profesionalak, ikusmina zuten pertsonak eta sukaldaritzako fanatikoak. Nekazaritzako, Arrantzako eta Elikagai Politikako sailburuorde Bittor Oroz ere izan da edizio honetan.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Artzain Eskolak berrikuntza pedagogiko eta metodologikoari ekin dio datozen ikasturteetan kalitate handiagoko prestakuntza eskaintzeko

Artzain Eskola artzainak prestatzeko azken ikasturtearen klausura ekitaldia egin zuen  Arantzazuko Gomiztegi baserrian, eta 8 gazteri diploma eman zaie. Guztiek jaso dituzte artzain profesional moduan egiaztatzen dituzten diplomak eta makilak.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Haragia eta txingarra protagonista Haragi Nazioarteko Topaketaren II. Edizioan

Yilmaz Öztürk, Carolina Carrile, Isidora Díaz, Diego Pérez Sosa eta Xesc Reina dira, HARAGI, Txingarraren eta Haragiaren Nazioarteko Topaketaren bigarren edizioak bilduko dituen izen propioetako batzuk. Maiatzaren 9tik 12ra ospatuko da, Tolosan eta Basque Culinary Centerren.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Arotzgi-k 50 urte bete ditu

Nekazaritzako, Arrantzako eta Elikagai Politikako sailburuordeak “Iraganetik gerora, gaur egunetik igarota” izeneko jardunaldian parte hartu du. Izan ere, jardunaldi horren bidez Arotzgi Gipuzkoako Arotz Taldeak (Baskegur-en bazkidea denak) 50. urteurrena ospatu du.

Gehiago irakurri...

Albisteak

TGT-Lacteos de Karrantzak zonaldearen biziberritzea sustatuko du, 20 milioi euroko inbertsioa eginda eta 90 lanpostu sortuta

TGT talde katalana liderra da gazten aukeraketan eta salmentan Europako merkatuan, eta Udalaren jabetzakoa den Karrantzako Artisauen Lantegi zaharraren instalazioetan kokatzen den enpresa kudeatuko du.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadiko kalitateko elikagai eta edarien 64 enpresak Madrilgo Gourmets Azokan parte hartu dute haien produkturik berritzaileenekin

Euskadiko kalitateko elikagai eta edarien 64 enpresak haien produkturik berritzaileenak erakutsi dituzte Gourmets Azoka 2019an, Europan egiten den gourmet produktuetan espezializatutako nazioarteko azoka bakarrean, zeina Madrileko IFEMAko azoka gunean egin baita, apirilaren 8tik, astelehena, 11ra bitartean, osteguna.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Eusko Jaurlaritzak MSC erakundeak banatutako “Arrantza iraunkorraren bultzada” saria jaso du

Eusko Jaurlaritzak “Arrantza iraunkorraren bultzada” izeneko saria jaso zuen Madrilen.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Eusko Jaurlaritzak, ostatuen kalitatea bermatzeko helburuan Nekatur babesten du, horrela, landa garapena eta turistikoa bultzatuaz

Nekatur Euskadiko Nekazalturismo eta Landa etxeen elkarteak urteko batzarra egin zuen bere bazkideekin Ortuellako Meaztegi Golfen instalazioetan, Bizkaian, eta Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Politikako sailburuorde Bittor Orozek parte hartu zuen bertan.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Gastronomia osasuntsuari buruzko elkarrizketak

Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikagaien Politikako sailburuordeak, Bittor Orozek, Elena Arzak sukaldiarekin eta Estibaliz Gamboa Donostialdea ESIKO Paziente Aktiboa programako arduradunarekin parte hartu zuen Osasuntsu Kuzinatzen eta Berritzen: “Birpentsatzen” foroan, gizartearen osasuna zaintzeko elikaduraren garrantziari buruz elkarrizketan aritzeko.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Ehundik gora agente sektorialek eta adituk hartu dute parte Elikagaien Segurtasuneko Ikerketa Emaitzen Transferentziarako Jardunaldian

Elikaduraren balio kateko ehundik gora adituk eta agentek hartu dute parte Elikagaien Segurtasuneko Emaitzen Transferentziarako VI. Jardunaldian

Gehiago irakurri...

Albisteak

HARAGIren antolatzaileak Tolosan elkartu ziren topaketaren lehen urratsak finkatzeko

T

Olatz Peon Tolosako alkatea, Joxe Mari Aizega, Basque Culinary Center-eko zuzendaria eta Asier Arrese HAZI Fundazioaren zuzendaria izan ziren elkartu

Gehiago irakurri...

Albisteak

134.000 euro inguru nautika eta arrantzako ikasketetako bekak finantzatzeko

2018-2019 ikasturtean Pasaiako, Bermeoko eta Ondarroako Nautika eta Arrantzako Lanbide Heziketako Ikastegietan nautika eta arrantzako ikasketak egiteko bekak iragartzeko

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadi, ogiaren eta eraldatu begetalen sektoreetako enpresa txikietarako araudi berezi bat duen lehen Autonomia Erkidegoa)

Euskadin dauden tamaina txikiko okindegiko eta pastelgintzako lantegiek eta eraldatu begetalen enpresek araudi bereziak dituzte, Europako Erkidegoaren baldintza higieniko eta sanitarioak beren ezaugarrietara moldatzeko.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Eusko Jaurlaritzak bisita batzuk egiten hasi da Enkarterrialden, Tolosaldean eta Arabako Mendialdean, landa-garapeneko proiektuak zuzenean ezagutzeko.

Finantziazio publikoarekin Euskadin egiten ari diren landa-garapenerako ekintzak ezagutzeko eta nabarmentzeko, Eusko Jaurlaritza, Landa Garapenerako Elkarteekin lankidetzan, bisita batzuk egiten hasi da EAEko eskualde guztietan

Gehiago irakurri...

Albisteak

Aizpea Oihaneder sukaldariak Idiazabal gazta gaztea moztuko du Ordiziako Artzain Egunean

Ordizian 2019ko azoka berezien egutegiari hasiera emango dion Artzain Eguna ospatuko da apirilaren 24an Ordizian. Artzainak eta gazta dira protagonista goiz horretan.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Ardogintzaren sektoreko 60tik gora euskal enpresa Prowein azokaren hogeita bosgarren edizioan

ProWein Ardo eta Edari alkoholdunen Nazioarteko azoka egin da Alemaniako Düsseldorf hirian; mahastizaintza eta ardogintzaren sektorerako mundu mailan egiten den ekitaldirik garrantzitsuena da azoka hori.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Arabako Errioxako ardoen prezioek errekorrak hautsi dituzte nazioarteko merkatuetan

La Puebla de Labarcako herrian egin zen Uztaberri Egunaren hamabosgarren edizioa, non upategiek beren ateak irekitzen dituzten azken mahats bilketak eman dituen ardo gazteak ezagutarazteko.

Gehiago irakurri...

Maiatza 2019
A A A O O L I
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Buletina