Albisteak

Ehundik gora agente sektorialek eta adituk hartu dute parte Elikagaien Segurtasuneko Ikerketa Emaitzen Transferentziarako Jardunaldian

Elikaduraren balio kateko ehundik gora adituk eta agentek hartu dute parte Elikagaien Segurtasuneko Emaitzen Transferentziarako VI. Jardunaldian

Gehiago irakurri...

Albisteak

HARAGIren antolatzaileak Tolosan elkartu ziren topaketaren lehen urratsak finkatzeko

T

Olatz Peon Tolosako alkatea, Joxe Mari Aizega, Basque Culinary Center-eko zuzendaria eta Asier Arrese HAZI Fundazioaren zuzendaria izan ziren elkartu

Gehiago irakurri...

Albisteak

Basotekek baso-egur sektorearen lehiakortasuna sustatuko du balio erantsiko proiektuen bitartez

Basotek partzuergoa Euskadiko baso-egurraren egungo eta etorkizuneko erronkei erantzuteko sortu zen, eta aurkeztu zituen lantzen ari den balio erantsiko proiektuak, sektorearen lehiakortasuna sustatzeko helburuarekin.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadi, ogiaren eta eraldatu begetalen sektoreetako enpresa txikietarako araudi berezi bat duen lehen Autonomia Erkidegoa)

Euskadin dauden tamaina txikiko okindegiko eta pastelgintzako lantegiek eta eraldatu begetalen enpresek araudi bereziak dituzte, Europako Erkidegoaren baldintza higieniko eta sanitarioak beren ezaugarrietara moldatzeko.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Eusko Jaurlaritzak bisita batzuk egiten hasi da Enkarterrialden, Tolosaldean eta Arabako Mendialdean, landa-garapeneko proiektuak zuzenean ezagutzeko.

Finantziazio publikoarekin Euskadin egiten ari diren landa-garapenerako ekintzak ezagutzeko eta nabarmentzeko, Eusko Jaurlaritza, Landa Garapenerako Elkarteekin lankidetzan, bisita batzuk egiten hasi da EAEko eskualde guztietan

Gehiago irakurri...

Albisteak

Diego Guerrero, Andoni Luis Aduriz eta Eneko Atxa euskal sukaldariek menu bat sei eskutara eskaini zuten, Euskadiko Txakolina protagonista zela

Madrileko DSTAgE jatetxean Diego Guerrero, Andoni Luis Aduriz eta Eneko Atxa euskal sukaldariek eskaini zuten afarian Euskadiko Txakolina izan zen protagonista.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Ardogintzaren sektoreko 60tik gora euskal enpresa Prowein azokaren hogeita bosgarren edizioan

ProWein Ardo eta Edari alkoholdunen Nazioarteko azoka egin da Alemaniako Düsseldorf hirian; mahastizaintza eta ardogintzaren sektorerako mundu mailan egiten den ekitaldirik garrantzitsuena da azoka hori.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Arabako Errioxako ardoen prezioek errekorrak hautsi dituzte nazioarteko merkatuetan

La Puebla de Labarcako herrian egin zen Uztaberri Egunaren hamabosgarren edizioa, non upategiek beren ateak irekitzen dituzten azken mahats bilketak eman dituen ardo gazteak ezagutarazteko.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskal Sagardoa Jatorri Izendapenari babesa 2019ko Txotx denboraldiaren hasieran

2019ko Txotx denboraldia ireki zen Astigarragako Gartziategi sagardotegian eta bertan egon zen Eusko Jaurlaritzako Ekonomia Garapeneko eta Azpiegituretako sailburu Arantxa Tapia, Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Politikako sailburuorde Bittor Oroz ondoan zuela.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Neikerek Labore Estentsiboen Berrikuntza eta Transferentziari buruzko 2019 GENVCE VII. Jardunaldi Nazionalak hartuko ditu

Neiker-Tecnalia, Nekazaritza Ikerketa eta Garapenerako Erakundeak, GENVCE-Zereal aldaera berriak ebaluatzeko Taldearekin eta Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioarekin batera, Labore Estentsiboen Berrikuntza eta Transferentziari buruzko 2019 GENVCE VII. Jardunaldi Nazionalak hartu ditu.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadik ontzigintzaren, portuen, arrantzaren eta energia berriztagarrien arloetan duen indarra erakutsiko zuen World Maritime Week azokan

Ekonomiaren Garapeneko eta Azpiegituretako sailburu Arantxa Tapiak inauguratu zuen Barakaldoko BECen egin zen World Maritime Week azoka.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Neiker-Tecnaliak sei eskola agroiraunkor sustatzen ditu Ugandan eta 2.507 ikasle joaten dira

Neiker-Tecnaliak Ugandan sustatzen duen eskola jasangarrien proiektuak sei ikastetxeri ematen die estaldura dagoeneko, 2.507 ikaslerekin, Saluganda proiektuaren esparruan.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Guardian egingo da ardoaren marketineko, enoturismoko eta gastronomiako aditu ikastaro aitzindaria, maiatzetik aurrera

Maiatzetik uztailera bitartean ardoaren marketineko, enoturismoko eta gastronomiako aditu ikastaroa egingo da Arabako Errioxako Guardia herrian, eta ikastaroaren aurkezpena egin da Guardiako Kuadrillaren egoitzan.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Neikerek EAE eta Nafarroako nekazaritza-basogintza sektoreak klima aldaketaren aurrean dituen erronkak ezagutaraziko ditu jardunaldi batean

Gaur egungo nekazaritza, abeltzaintza eta basogintzako praktikek eragina dute klima aldaketan eta, aldi berean, horren eragina jasaten dute.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Haragiaren eta txingarraren nazioarteko profesionalek hitzordua dute, Tolosan, Haragi Nazioarteko Topaketaren bigarren edizioan

Tolosa eta Basque Culinary Center elkartu dira berriro ere, lehengo urtekoaren arrakasta ikusita, Haragiaren eta Txingarraren Nazioarteko Topaketaren beste edizio bat antolatzeko. Maiatzaren 9tik 12ra ospatuko da.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskal nekazaritzako elikagai produktuak Estatu Batuetako eta Japoniako mugak zabaltzen ari dira, Caprice proiektuari esker

Europako Komisioaren programaren lema da “Disfrutatu, Europakoa da”, Komunitate Ekonomikoko elikagai produktuak herrialdeetan sustatzeko eta nekazaritza elikagaien sektoreko enpresei merkatu berriak aurkitzen laguntzeko.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Eusko Jaurlaritzak nekazaritza politika komunaren 46 milioi euro baino gehiagoren laguntza zuzenak iragarri ditu 2019rako

Eusko Jaurlaritzak Ekonomiaren Garapeneko eta Azpiegituretako sailburuaren Agindua onartu du, zeinaren bitartez 2019ko ekitaldirako Nekazaritza Politika Komunen laguntza zuzenak esleitzeko deialdia egiten den.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadiko Landa eta Itsasertzaren Garapenerako Eusko Jaurlaritzak emandako laguntzek 318 proiektu abiarazi dituzte, 50 milioi euro inguruko inbertsiorekin

Eusko Jaurlaritzak 18 milioi euro baino gehiagoren laguntzak martxan jarri ditu Leader, Erein eta Itsaspen programen bitartez, Euskadiko landa eta itsasertz ingurunetako udalerrien garapen sozialean eta dibertsifikazio ekonomikoan aurrera egiteko asmoarekin.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Artzain Eskolak berrikuntza pedagogiko eta metodologikoari ekin dio datozen ikasturteetan kalitate handiagoko prestakuntza eskaintzeko

Artzain Eskola artzainak prestatzeko azken ikasturtearen klausura ekitaldia egin zuen  Arantzazuko Gomiztegi baserrian, eta 8 gazteri diploma eman zaie. Guztiek jaso dituzte artzain profesional moduan egiaztatzen dituzten diplomak eta makilak.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Neiker-Tecnaliak eta Aztik tokiko elikagaien jasangarritasuna ebaluatzeko sistema bat baliozkotu dute Auzo Lagunen lankidetzarekin

Neiker-Tecnaliak eta Aztuk metodologia bat baliozkotu dute, ingurumen, gizarte eta ekonomiako adierazleetan oinarrituta, nekazaritzako elikagaien jasangarritasuna ebaluatu ahal izateko,

Gehiago irakurri...

Albisteak

Eusko Jaurlaritzak esnekien dibertsifikazioaren aldeko apustua egiten du errentagarritasuna eta kontsumoa bultzatzeko

Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikagaien Politikako sailburuordeak, Bittor Orozek, ENBA nekazal elkarteak “Euskadiko esne sektorea ikuspuntu ezberdinetatik” izeneko Esne Jardunaldian parte hartu zuen.

Gehiago irakurri...

Albisteak

TGT-Lacteos de Karrantzak zonaldearen biziberritzea sustatuko du, 20 milioi euroko inbertsioa eginda eta 90 lanpostu sortuta

TGT talde katalana liderra da gazten aukeraketan eta salmentan Europako merkatuan, eta Udalaren jabetzakoa den Karrantzako Artisauen Lantegi zaharraren instalazioetan kokatzen den enpresa kudeatuko du.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskal upategiak AEB eta Japoniako merkatuak ari dira aztertzen beren ardoak nazioartekotzeko aukera moduan

Arkauten AEBko eta Japoniako ardo merkatuen gaineko jardunaldia egin zen, Eusko Jaurlaritzako Ekonomiaren Garapen eta Azpiegitura Sailak antolatuta, HAZI Fundazioaren lankidetzarekin.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Prestatu: Merkaturatze Plana lantzeko laguntzen programa

Eusko Jaurlaritzako Ekonomiaren Garapen eta Azpiegitura sailak Prestatu laguntza programa martxan jarri du, nekazaritza eta elikagaien euskal enpresa txiki eta ertainek bere produktuak merkatu nazional eta internazionaletan Merkaturatzeko Plan bat garatzeko.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Eusko Jaurlaritzak, ostatuen kalitatea bermatzeko helburuan Nekatur babesten du, horrela, landa garapena eta turistikoa bultzatuaz

Nekatur Euskadiko Nekazalturismo eta Landa etxeen elkarteak urteko batzarra egin zuen bere bazkideekin Ortuellako Meaztegi Golfen instalazioetan, Bizkaian, eta Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Politikako sailburuorde Bittor Orozek parte hartu zuen bertan.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Abian dira gastronomiaren eraldaketa digitalerako LABe – Digital Gastronomy Lab izeneko berrikuntza-laborategiaren obrak

Hasi dira gastronomiaren eraldaketa digitalerako LABe – Digital Gastronomy Lab berrikuntza-laborategiaren obrak. Guztira, 1.400 metro koadroko azalera izango du, eta Tabakalerako Prisman egongo da, Donostiako kultura garaikidearen zentroan.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Nekazaritza sektoreko enpresek aholkularitza jasoko dute Emakume Nekazarien Estatutua abian jartzeko

Emakundek antolatutako Berdintasunerako XV. Foroaren barruan, “Nola bultzatu emakumeen parte hartzea Nekazaritza Sektoreko erakundeetan?” izeneko jardunaldia egin zen Arkautiko Zalditegietan

Gehiago irakurri...

Martxoa 2019
A A A O O L I
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Buletina