Sustrai argazki-lehiaketa oinarriak
1.Nahi duten guztiek har dezakete parte lehiaketa honetan.
2. Lehenengo sektorearekin edo baserri giroarekin lotutako gaiak atera behar dira argazkitan, honako azpikategoria hauetako edozein:
- Nekazaritza
- Abeltzaintza
- Arrantza
- Basogintza
- Nekazaritzako elikagaien industria
- Gastronomia
- Turismoa
- Baserri-inguruen garapena
- Teknologia, berrikuntza eta ikerketa
- Inguru naturala, fauna eta flora
- Baserri inguruko jendea
3. Antolatzaileek obrak onartzeko edo ezezteko eskubide osoa dute.
4. Argazkiak euskarri digitalean aurkeztu behar dira, JPEG artxiboan, eta, gutxi gorabehera, 1,5 mpx-eko bereizmena eduki behar dute.
5. Argazkiak koloretakoak edo zuri-beltzak izan daitezke.
6. Originalak jasotzeko epea 2014ko apirilaren 1ean irekiko dugu, eta 2014ko ekainaren 30ean itxiko.
Usoa Arin
Hau etxe ondoko basterren batean edo balkoian bertan baratze bat sortzeko eta lantzeko onarri-oinarrizko liburua da.
Libururu honetan, hazi jartze kanpanian erabili daitezkeen ahariak azaktzeaz gain, hobekuntza programaren barruan lantzen diren karaktere ezberdinetan izan diren bilakaerak ikus daitezke: esne ekoizpenean, konposaketan eta errapeen itxuran. Datu hauekin batera, joan den urrian egindako balorazioan, esne kopurutarako emaitzik onanak izan dituzten lehenego 100 ardien serrenda arketzen da. Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusiak egin du.
Ametsa egi bihurtu zen 2011ko abenduaren 21ean. Egun hartan, Nazio Batuen Batzar Nagusiak aho batez erabaki zuen 2014. urtea Familia Nekazaritzaren Nazioarteko Urte izendatzea (AIAF-2014)
Autor. Mateo Blay
Este libro trata de la importancia de la comunicación comercial en el sector agroalimentario. Recoge las consideraciones de Mateo Blay, un reputado comunicador español, que dirige una de las agencias más importantes que operan en el sector. Es una recopilación de artículos que, en su primera parte, intenta transmitir los conceptos teóricos básicos en los que se basa el trabajo de marketing y publicidad en las empresas agroalimentarias, mientras que en la segunda describe algunas experiencias reales concretas en diferentes sectores. Editado por la agencia Arg! con motivo de su 25 aniversario.
Ainara Artetxe, Oscar del Hierro, Miriam Pinto, Nahia Gartzia eta Ander Arias
Colección Itsaso 42
Editado por el Gobierno Vasco, este libro presenta los objetivos y resultados del proyecto PRESPO (Pesca responsable) para la pesca artesanal del País Vasco. Se trata de un proyecto trasnacional cofinanciado con fondos FEDER europeos y en que participan 11 socios y 6 asociados que representan a institutos de investigación, universidades y organizaciones sectoriales de Francia, Portugal y España.
Osagaiak:
• 500 g Arabako Eusko Labeldun Babarrunak nabar
• 2 Ahate konfit
• 2 Tipulin
• Piper berde handi bat
• 3 Baratxuri atal
• Olioa eta gazta