Albisteak

Bisitak Arabako Errioxako eta Busturialdeko landa-garapenerako proiektuak ezagutzeko


Eusko Jaurlaritzak, 2018an zehar, landaren eta itsasertzaren garapenerako 15 proiektu lagundu ditu diruz Busturialdean eta 28 Arabako Errioxan. Hori horrela, 6 milioi eurotik gorako inbertsioak egin dituzte.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadik jada ekoizten ditu muskuiluak Mendexako Akuikulturako Parkean

Iñigo Urkullu lehendakariak eta Ekonomiaren Garapen eta Azpiegituretako sailburu Arantxa Tapiak bisitatu zuten Mendexako akuikulturako ekoizpenerako itsasoko poligonoa.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Ekonomiaren Garapen eta Azpiegitura Sailak Eusko Label liga berriro babesten du

Aurten ere, Ekonomiaren Garapen eta Azpiegitura Sailak traineruen ligak babestuko ditu Euskadiko produktu eta zerbitzuak promozionatzeko.

Gehiago irakurri...

Albisteak

ABRA sariak eta 2018ko uztaren aurkezpena

ABRA Arabako Errioxako Upeltegien Elkarteak “ABRA sarien eta Uztaren Aurkezpena”ren bederatzigarren edizioa antolatu zuen;

Gehiago irakurri...

Albisteak

Europako hamar start-up Euskadiko EIT Food patzuergo europarraren enpresa azeleragailura ailegatu dira

EIT Food patzuergo europarrak Bizkaiko Zientzia eta Teknologia Parkean duen egoitzak, aste honetatik aurrera, Europako enpresa azeragailu bat hartuko du.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Tokiko administazioek elikadura sistema jasangarriaren aldeko politikak azaltzen dituzte EHU Udako Ikastaroetan

“Elikadura politikak Toki Administrazioan” EHUko Udako Ikastaroa ospatu da. Jardunaldian tokiko admnistrazioek elikadura arloan hartzen eta garatzen ari diren neurriak eta estrategiak partekatu dira.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadin elkartu da Atun Tropikalaren Batzorde Interamerikarra

Uztailaren 22tik 26ra Atun Tropikalaren Batzorde Interamerikarrak bere 94. Bilera egin du Euskaldunan

Gehiago irakurri...

Albisteak

Garagardo artisauaren artea ulertzeko gakoak aztertu dira EHUko Udako Ikastaroetan

Eusko Jaurlaritzako Elikagaien Kalitate eta Industrien zuzendariak, Peli Manterolak, hasiera eman zion Donostiako Miramar Jauregian egin den “Craft Beer Revolution: garagardo artisauaren artea ulertzeko gakoak”

Gehiago irakurri...

Albisteak

BasQuisite-k arrakasta handia izan du

Eusko Jaurlaritzako Elikagaien Kalitate eta Industrien zuzendariak, Peli Manterolak eta HAZI Fundazioko zuzundariak, Asier Arresek parte hartu zuten BasQuisite Elikagaigintzako Azoka Profesionalaren bigarren edizioan

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadiko Landa Garapeneko Programak (LGP) %48ko exekuzioa gainditu du, Espainiako eta Europako batezbestekoen gainetik

Euskadiko 2015-2020 LGPren Kudeaketa Agintaritzak OSOA programaren exekuzio-txostena, 2018 ekitaldiari dagokiona, igorri du Europar Batzordera.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Aurkeztu da Landaren eta Itsasertzaren Garapenari buruzko Legearen aurreproiektua

Aurkeztu zaie Euskadiko landa inguruneko eta sektoreko eragile guztiei Landaren eta Itsasertzaren Garapenari buruzko Legearen aurreproiektu proposamena.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Baso-bainuek buruko gaitzen bat dutenen ongizate fisiko eta emozionala hobetzen dute

Eragin positiboa, ongizate fisiko eta emozionalarengan, antsietate gutxiago eta pertsonen arteko harreman hobeak. Hauexek dira, Eusko Jaurlaritzako Ekonomia Garapen eta Azpiegitura Sailak, Europar Batasuneko FEADER fondoen laguntzarekin finantzatutako proiektuaren testuinguruan gauzatu den baso-bainuen proiektu pilotuaren ondorioetako batzuk.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Aurkeztu da Landaren eta Itsasertzaren Garapenari buruzko Legearen aurreproiektua

Aurkeztu zaie Euskadiko landa inguruneko eta sektoreko eragile guztiei Landaren eta Itsasertzaren Garapenari buruzko Legearen aurreproiektu proposamena.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Proiektu soziokulturalak landa garapenerako

Eusko Jaurlaritzak Ekonomiaren Garapen eta Azpiegitura sailburuaren agindua onartu du. Horren bidez, Euskal Autonomia Erkidegoko landa eta itsasertzeko eremuak dinamizatzeko ekitaldi sozialak sustatzeko laguntzak deitu dira.

Gehiago irakurri...

Albisteak

1,25 milioi nekazaritzako ekoizpen teknika iraunkorren bidez laborantza estentsiboak dibertsifikatzeko

Ekonomiaren Garapeneko eta Azpiegituretako sailburuak nekazaritza eta ingurumenaren alorrean nekazaritzako ekoizpen teknika iraunkorren bitartez laborantza estentsiboak dibertsifikatzeko 2019ko laguntzak iragartzeko emandako agindua onartu du Eusko Jaurlaritzako Kontseiluak.

Gehiago irakurri...

Albisteak

LABe – Digital Gastronomy Lab, gastronomiaren arloko berrikuntza teknologikora bideratutako espazioa, inauguratu da Donostian

LABe - Digital Gastronomy Lab-ek ireki ditu ateak Tabakalerako prisman, Donostian.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Neiker-ek laborantza ekologikoetako aurrerapenak aurkeztu dizkio nekazaritzaren sektoreari

Neiker-ek Arkautin duen laborantza ekologikorako zazpi hektarea bisitatu zituzten hainbat nekazarik eta teknikarik, laborantza organikoak eta laborantza horien emaitzak bertatik bertara ezagutzeko.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Bizkaiko Txakolinak Txakoli Map APP aurkeztu du

Bizkaiko Txakolina Jatorrizko Deiturako Konetseilu Arautzaileak Txakoli Mapp web app eta 27 eta 28 Mendibilen burutu zen Udako Ikastaroa aurkeztu zituen.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Nekazaritza, arrantza, elikadura eta baso sektoreetan ikerketak eta garapen teknologikoak egiteko bekak izango dituzte 21 gaztek

Arkautiko nekazaritza instalazioetan egin zaien harrera eta ongietorria Eusko Jaurlaritzak emandako bekei esker nekazaritza, arrantza, elikadura eta baso sektoreekin lotutako arlo zientifiko eta enpresarialetan prestakuntza zabalagoa eskuratuko duten 21 ikertzaile eta teknologoei.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Laguntzak arrantza flotaren jarduera atseden biologikoagatik aldi baterako geldiarazteko

Kantauri itsasoan arrantza tresna txikikoen erroldako artisau flotari ezarritako atseden biologikoaren eraginpean dagoen

Gehiago irakurri...

Albisteak

Arrakastatsua izan zen Haragiren bigarren edizioan

Ikusmin handia piztu zuen Haragiren bigarren edizioak. Profesionalei zuzendutako kongresu batek eman zion hasiera Haragiri. Ikaslez eta profesionalez bete zen Basque Culinary Center fakultateko areto nagusia.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Anthony Myint sukaldari estatubatuarrak irabazi du 2019ko Basque Culinary World Prize saria

Antony Myint sukaldariak irabazi du 2019ko Basque Culinary World Prize saria, gastronomia gizarteak dituen erronkarik premiazkoenetako bati, hau da, klima aldaketari aurre egiteko motor gisa erabiltzeagatik.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Balorazio positiboa jaso du Organic Food Iberia azokan euskal enpresek izan duten parte hartzeak

Euskadiko elikagai eta edari ekologikoen 7 enpresak euren produktuak erakutsi dituzte Organic Food Iberia 2019 azokan,

Gehiago irakurri...

Albisteak

Eusko Jaurlaritzak 300.000 eurorekin finantzatuko ditu basogintzako bioekonomiako proiektu berritzaileak

Basogintzako bioekonomian berrikuntza proiektuak finantzatzera bideratutako laguntzak 2019rako iragartzeko Ekonomiaren Garapeneko eta Azpiegituretako sailburuak emandako Agindua onartu du Eusko Jaurlaritzak bere azken kontseilu bileran.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Basogintzaren eta egurraren erronkak Euskadin

Euskadiko Egurraren Elkarteak Baskegur Eguna ospatu zuen “Gure Basoak, Gure Zura, Gure Etorkizuna” lemapean.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Eusko Jaurlaritzak, Lehiatu Berria eta Lehiatu Promoción programen bidez, 13 milioiko laguntza-ildoak zabaldu ditu

Eusko Jaurlaritzak, Lehiatu Berria eta Lehiatu Promoción programen bidez, 13 milioiko laguntza-ildoak zabaldu ditu.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Hazi ekologikoen araudi berriaren aurreko erronkak

Nekazaritza ekologikoaren sektorea maiatzaren 8an eta 9an elkartu zen Vitoria-Gasteizen hazi ekologikoen etorkizuneko araudiari buruz eztabaidatzeko eta ekoizleek eta erabiltzaileek jarduteko lehentasunak zehazteko.

Gehiago irakurri...

Abuztua 2019
A A A O O L I
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Buletina