Albisteak

Carmen Machi aktoreak jaso du “Basque Country Gastronomiko” saria, Euskadiko kalitateko produktua eta gastronomia sustatzeko ematen den saria

Donostiako Zinemaldiarekin batera egiten ziren ekitaldien barruan, Carmen Machi aktoreak “Basque Country Gastronomiko” saria jaso zuen Eusko Jaurlaritzako Ekonomiaren Garapeneko eta Azpiegituretako sailburu Arantxa Tapiaren eskutik, Zinemaldiko zuzendari Jose Luis Rebordinos aurrean zegoela.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Eusko Jaurlaritzak bultzada berria emango dio Bermeoko Portuari

Bermeoko Portuko Xixili eta Erroxape moiletan egiten ari diren konponketa lanak amaierara hurbiltzen ari dira, eta biak ere 2019ko azken hiruhilekoan bukatuko direla baieztatu da.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Basogintzaren eta egurraren erronkak Euskadin

Euskadiko Egurraren Elkarteak Baskegur Eguna ospatu zuen “Gure Basoak, Gure Zura, Gure Etorkizuna” lemapean.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Donostia Zinemaldiak Euskadi Basque Country karpa izeneko gunea eduki du bigarren urtez

Beste urte batez, Donostia Zinemaldiaren jarduera osagarrien barruan Euskadi Basque Country Karpa izeneko guneaz gozatu ahal izan da, non profesionalek zein bisitariek eta zaletuek kalitateko eta jatorriko produktuak ezagutu ahal izan dituzten eta produktu horietaz gozatu probaketak eta dastaketak eginez.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Bisitak Arabako Errioxako eta Busturialdeko landa-garapenerako proiektuak ezagutzeko


Eusko Jaurlaritzak, 2018an zehar, landaren eta itsasertzaren garapenerako 15 proiektu lagundu ditu diruz Busturialdean eta 28 Arabako Errioxan. Hori horrela, 6 milioi eurotik gorako inbertsioak egin dituzte.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadik jada ekoizten ditu muskuiluak Mendexako Akuikulturako Parkean

Iñigo Urkullu lehendakariak eta Ekonomiaren Garapen eta Azpiegituretako sailburu Arantxa Tapiak bisitatu zuten Mendexako akuikulturako ekoizpenerako itsasoko poligonoa.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadiko bioekonomiaren zeharkako politikak eduki dituen aurrerapenak txalotu ditu World BioEconomy Forum 2019 ekitaldiak

Bittor Orozek, Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikagaien Politikako sailburuordeak World BioEconomy Forum ekitaldiaren bigarren edizioan parte hartu zuen, zeina irailaren 11tik 13ra bitartean egin zen Rukan (Finlandia), eta bertan aurkeztu zituen Euskadik basogintzako bioekonomiaren inguruan eduki dituen aurrerapenak.

Gehiago irakurri...

Albisteak

ABRA sariak eta 2018ko uztaren aurkezpena

ABRA Arabako Errioxako Upeltegien Elkarteak “ABRA sarien eta Uztaren Aurkezpena”ren bederatzigarren edizioa antolatu zuen;

Gehiago irakurri...

Albisteak

Europako hamar start-up Euskadiko EIT Food patzuergo europarraren enpresa azeleragailura ailegatu dira

EIT Food patzuergo europarrak Bizkaiko Zientzia eta Teknologia Parkean duen egoitzak, aste honetatik aurrera, Europako enpresa azeragailu bat hartuko du.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Eusko Jaurlaritzak mahastizaintza- eta ardogintza-sektorearen babesa indartuko du nazioartekotze eta bikaintasunerako zerbitzu integral baten bidez

Eusko Jaurlaritza azkentzen ari da HAZItik ematen den zerbitzuaren berregituraketa, Euskadiko mahastizaintza- eta ardogintza-sektorearen bikaintasuna babesteko bulego moduan aritu dadin.

Hala baieztatu zuen Ekonomiaren Garapeneko eta Azpiegituretako sailburu Arantxa Tapiak.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadin elkartu da Atun Tropikalaren Batzorde Interamerikarra

Uztailaren 22tik 26ra Atun Tropikalaren Batzorde Interamerikarrak bere 94. Bilera egin du Euskaldunan

Gehiago irakurri...

Albisteak

Garagardo artisauaren artea ulertzeko gakoak aztertu dira EHUko Udako Ikastaroetan

Eusko Jaurlaritzako Elikagaien Kalitate eta Industrien zuzendariak, Peli Manterolak, hasiera eman zion Donostiako Miramar Jauregian egin den “Craft Beer Revolution: garagardo artisauaren artea ulertzeko gakoak”

Gehiago irakurri...



Albisteak

Ehun inguru ikertzailek parte hartu dute Landare Ehunen In Vitro Hazkuntzako Espainiako Elkartearen XIII. Bilkuran

Ehun inguru ikertzaile parte hartu dira Landare Ehunen In Vitro Hazkuntzako Espainiako Elkartearen XIII. Bilkuran (SECIVTV).

Gehiago irakurri...

Albisteak

Euskadiko Landa Garapeneko Programak (LGP) %48ko exekuzioa gainditu du, Espainiako eta Europako batezbestekoen gainetik

Euskadiko 2015-2020 LGPren Kudeaketa Agintaritzak OSOA programaren exekuzio-txostena, 2018 ekitaldiari dagokiona, igorri du Europar Batzordera.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Aurkeztu da Landaren eta Itsasertzaren Garapenari buruzko Legearen aurreproiektua

Aurkeztu zaie Euskadiko landa inguruneko eta sektoreko eragile guztiei Landaren eta Itsasertzaren Garapenari buruzko Legearen aurreproiektu proposamena.

Gehiago irakurri...



Albisteak

Orbisoko ureztatze-sistemak, eguzki-energiaren eraginez dabilenak, 30 hektarea lurretarako ura ponpatzea lortu du

Iñigo Ansola Energiaren Euskal Erakundeko zuzendari nagusiak eta Eduardo Aguinaco Arabako Foru Aldundiko Nekazaritzako diputatuak instalazioak bisitatu zituzten Orbisoko (Kanpezu) Ureztatzaile Elkarteko ordezkariekin batera.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Aurkeztu da Landaren eta Itsasertzaren Garapenari buruzko Legearen aurreproiektua

Aurkeztu zaie Euskadiko landa inguruneko eta sektoreko eragile guztiei Landaren eta Itsasertzaren Garapenari buruzko Legearen aurreproiektu proposamena.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Proiektu soziokulturalak landa garapenerako

Eusko Jaurlaritzak Ekonomiaren Garapen eta Azpiegitura sailburuaren agindua onartu du. Horren bidez, Euskal Autonomia Erkidegoko landa eta itsasertzeko eremuak dinamizatzeko ekitaldi sozialak sustatzeko laguntzak deitu dira.

Gehiago irakurri...

Albisteak

SheepNet-en arabera, nutrizioa, haurdunaldiaren diagnostikoa eta kontrola eta abortuen prebentzioa dira ardi aziendaren produktibitatea hobetzeko eginkizun nagusiak

Europako SheepNet proiektuaren arabera, zeinean Neiker-Tecnaliak parte hartzen baitu, ardi aziendaren produktibitatea hobetzeko eginkizun nagusiak nutrizioa, haurdunaldiaren diagnostikoa eta kontrola eta abortuen prebentzioa dira.

Gehiago irakurri...

Albisteak

LABe – Digital Gastronomy Lab, gastronomiaren arloko berrikuntza teknologikora bideratutako espazioa, inauguratu da Donostian

LABe - Digital Gastronomy Lab-ek ireki ditu ateak Tabakalerako prisman, Donostian.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Neiker-ek laborantza ekologikoetako aurrerapenak aurkeztu dizkio nekazaritzaren sektoreari

Neiker-ek Arkautin duen laborantza ekologikorako zazpi hektarea bisitatu zituzten hainbat nekazarik eta teknikarik, laborantza organikoak eta laborantza horien emaitzak bertatik bertara ezagutzeko.

Gehiago irakurri...

Albisteak

18 gaztek Euskadiko arrantza ontzietan prestakuntzako egonaldiak egin dituzte, sektorean gazteen enplegua eta belaunaldi erreleboa bultzatzeko

Uda honetan, guztira 18 gaztek zabaldu dute Pasaiako, Bermeoko eta Ondarroako arrantza eskolan jasotako prestakuntza eta lehen eskutik ezagutu dute itsasoan lan egitearen esperientzia.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Nekazaritza, arrantza, elikadura eta baso sektoreetan ikerketak eta garapen teknologikoak egiteko bekak izango dituzte 21 gaztek

Arkautiko nekazaritza instalazioetan egin zaien harrera eta ongietorria Eusko Jaurlaritzak emandako bekei esker nekazaritza, arrantza, elikadura eta baso sektoreekin lotutako arlo zientifiko eta enpresarialetan prestakuntza zabalagoa eskuratuko duten 21 ikertzaile eta teknologoei.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Laguntzak arrantza flotaren jarduera atseden biologikoagatik aldi baterako geldiarazteko

Kantauri itsasoan arrantza tresna txikikoen erroldako artisau flotari ezarritako atseden biologikoaren eraginpean dagoen

Gehiago irakurri...



Albisteak

Eusko Jaurlaritzak Gastrobikain laguntzak deitu ditu, gastronomiari eta elikadurari lotutako ekimen estrategikoak eta kalitatekoak bultzatzeko

Eusko Jaurlaritzako Kontseiluak oniritzia eman dio Ekonomiaren Garapeneko eta Azpiegituretako sailburu Arantxa Tapiaren Aginduari, zeinaren bitartez Gastrobikainen oinarri arautzaileak ezartzen baitira eta laguntzetarako deialdia egiten baita 2019rako.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Anthony Myint sukaldari estatubatuarrak irabazi du 2019ko Basque Culinary World Prize saria

Antony Myint sukaldariak irabazi du 2019ko Basque Culinary World Prize saria, gastronomia gizarteak dituen erronkarik premiazkoenetako bati, hau da, klima aldaketari aurre egiteko motor gisa erabiltzeagatik.

Gehiago irakurri...

Albisteak

Balorazio positiboa jaso du Organic Food Iberia azokan euskal enpresek izan duten parte hartzeak

Euskadiko elikagai eta edari ekologikoen 7 enpresak euren produktuak erakutsi dituzte Organic Food Iberia 2019 azokan,

Gehiago irakurri...

Urria 2019
A A A O O L I
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Buletina