Harian

Gaztaren III. Nazioarteko Kongresua Ordizian

Gaztaren III. Nazioarteko Kongresua Ordizian egin zen, Idiazabal Gaztari loturako sektorea balioesteko helburuarekin, artzaintza elikaduraren balio kateko zati dela erreibindikatuta.

Jock Zonfrillok jaso du 2018ko Basque Culinary World Prize saria

Donostiako Victoria Eugenia Antzokian egin zen 2018ko Basque Culinary World Prize sari-banaketa. Jock Zonfrillo chef eskoziarrak jaso du saria, Australiako herri natiboen kulturaren defentsan egin duen lanagatik eta sukaldaritzako tradizio aborigena babesteko egindako lanagatik.

Aurreikuspen onak Kantauriko antxoaren 2019ko arrantzarako

2018ko JUVENA kanpaina zientifikoa, hau da, AZTIk antxoa gaztearen jarraipenaren inguruan egiten duen azterketak, kalkulatzen du urte bat baino gutxiagoko 490.000 antxoa tona bizi direla Bizkaiko golkoko uretan. Kantitate hau kanpainaren media historikoa baino gehiagokoa da.

Euskal erakundeek pinuen gaitzari aurre egiteko plan bat jarri dute

Arabako, Bizkaiko eta Gipuzkoako foru aldundiek eta Eusko Jaurlaritzak euskal basogintzaren sektoreari emandako babesa berretsi dute, manifestu instituzional bat sinatuz eta pinuen gaitzari aurre egiteko plan bat abiaraziz, «Konifero basoak berreskuratzeko euskal estrategiaren» barruan.

Egurtek-en 7. edizioa

Bittor Oroz Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikagaien Politikako sailburuordeak inauguratu zuen Egurtek, Egurrezko Arkitektura eta Eraikuntzaren Nazioarteko Foroaren 7. edizioa.

Interesgarria

  • 1
  • 2

Sustrai buletina

Idatzi zure posta elektroniko helbidea eta hilero Sustrai buletina bidaliko dizugu
Zure posta-elektronikoa Sustrai buletina bidaltzeko erabiliko dugu eta nahi duzunean baja emango dezakezu
Please wait