Harian

NEIKERek txertoei buruz landutako ikerketa lerroak Zendal saria irabazi du, tuberkulosiaren multzoko bakterioetan oinarrituta

NEIKERek animalien paratuberkulosiari eta tuberkulosiari buruz garatutako lan original bat, eta Ciqus taldeak SARS-COV-2aren aurka garatutako txerto posible bati buruzko ikerketa bat, horiek izan dira II International Zendal Awards sarien epaimahaiak hautatutako irabazleak, animalia eta giza osasunaren kategorian, hurrenez hurren.Epaimahaiak edizio honetako proiektu irabazleak aukeratzeko ezarri dituen irizpideak izan dira berrikuntza eta eraldaketa soziala, aurkikuntzen bideragarritasuna eta aplikagarritasuna, aurrerapen horiek gizartearen hobekuntzari eta ongizateari egiten dioten ekarpena eta

Neikerek 10.000 kilo patata eman dizkio Arabako Elikagai Bankuari

Neikerek 10.000 kilo patata eman dizkio Arabako Elikagai Bankuari, Arkautiko (Araba) lursail esperimentalean egindako ikerketetatik sortutakoak. Zehazki, Divaa, Lucinda, Monalisa, Spunta, Agria, Yona, Desiree Kennebec, Jaerla, Baraka eta Red Ponticac barietateetako patatak eman dizkio Elikagai Bankuari, Arkautiko hektarea bateko azalera inguru okupatu duen saiakuntza amaitu ondoren jasotakoak.

Euskadin elikagaien soberakinak dohaintzan emateko gida: urrats solidarioa xahuketaren aurka

Eusko Jaurlaritzaren menpeko ELIKA Nekazaritzako Elikagaien Segurtasunerako Euskal Fundazioak dohaintzak egiteko eta elikadura- segurtasuna bermatuz soberakinak kudeatzeko gidalerroen gidaren idazketa koordinatu du, zeinetan Osasun Sailak, Euskadiko hiru hiriburuetako osasun- zerbitzuek eta elikadura-sektoreko enpresek (Ausolagun, Oreka eta Amatemann) hartu duten parte.

Elikadura osasungarriari eta kontsumo iraunkorrari buruzko ikastaro batean parte hartzen ari dira EHU/UPV-ko 100 ikasle inguru

EHU/UPV-ko ehun bat ikasle ari dira parte hartzen Eusko Jaurlaritzaren mendeko den ELIKA Fundazioak, Nekazaritzako Elikagaien Segurtasunerako Euskal Fundazioak, antolatu duen “EREIN, Bizi osansuntsu, izan zoriontsu" ikastaroan. Bina orduko hamaika saio telematiko dira, azaroan eta abenduan banatuta, eta saio horietan teknikari espezializatu batzuek elikadura seguru, iraunkor, osasungarri eta bereziari buruzko prestakuntza emango dute.

Sustrai buletina

Idatzi zure posta elektroniko helbidea eta hilero Sustrai buletina bidaliko dizugu
Zure posta-elektronikoa Sustrai buletina bidaltzeko erabiliko dugu eta nahi duzunean baja emango dezakezu
Please wait