• Rural Vision Week

    Rural Vision Week

  • Euskadin egingo da Food 4 Future, elikagaien industria, zientzia eta enpresa esperientziaren gaineko ekitaldia

    Euskadin egingo da Food 4 Future, elikagaien industria, zientzia eta enpresa esperientziaren gaineko ekitaldia

  • Eusko Jaurlaritzak

    Eusko Jaurlaritzak "Arabako Mahastiak/Viñedos de Álava" JDB gisa erregistratzea eskatzeko izapideak amaitu ditu

  • 1
  • 2
  • 3

Sustrai buletina

Idatzi zure posta elektroniko helbidea eta hilero Sustrai buletina bidaliko dizugu
Zure posta-elektronikoa Sustrai buletina bidaltzeko erabiliko dugu eta nahi duzunean baja emango dezakezu
Please wait

| Errezeta

Arabako babarrunak ahate konfitekin

Osagaiak:
• 500 g Arabako Eusko Labeldun Babarrunak nabar
• 2 Ahate konfit
• 2 Tipulin
• Piper berde handi bat
• 3 Baratxuri atal
• Olioa eta gazta


Nola egin:
Babarrunak beratzen jarriko ditugu 12 orduz.
Ondoren, kazola batean babarrunak eta tipulin bat jarriko ditugu.
Hiru atzamar urez estaliko ditugu.
Su txikian egosten jarriko ditugu, gatz pixka batekin eta olio zurrusta batekin.
Borborka hasten denean, irakinaldia hautsi egingo dugu ur hotz pixka batez. Hori hainbat aldiz egingo dugu.
Izan ere, irakinaldia motela izatea da garrantzitsuena.
Bitartean, piper berdea, tipulina eta baratxuria sueztitu egingo ditugu, olio zurrustatxo eta gatz pixka batekin.
Bestalde, konfita berotu eta zatitu egingo dugu, gantz guztia kentzeko.
Babarrunak egosten ari diren bitartean hainbat aldiz eragingo diogu kazolari, salda loditzeko. Egosita daudenean, sueztitutakoa erantsiko dugu. Nahi badugu, egositako tipulinarekin birrindu ahal dugu.
Azkenik, konfit zatiak babarrunetara bota eta zerbitzatu egingo dugu.

Sustrai buletina

Idatzi zure posta elektroniko helbidea eta hilero Sustrai buletina bidaliko dizugu
Zure posta-elektronikoa Sustrai buletina bidaltzeko erabiliko dugu eta nahi duzunean baja emango dezakezu
Please wait